Generic filters
Exact matches only

Rum för serier

Rum för serier är Seriefrämjandets nav, en unik plats och en viktig knutpunkt för tecknade serier. Ni hittar oss på Friisgatan 12 (”Malmös hetaste gata” enligt Sydsvenskan).

Här finns utställningshall med evenemang året om, men här sitter även Seriefrämjandets kansli varifrån verksamheten drivs, samt arbetsplatser för professionella serieskapare och redaktörer.
I början av 2023 flyttade Malmö Universitet och Illustratörcentrum in i lokalerna med initiativet Rum för teckning; ett projekt med utställningsyta och löpande arrangemang, tillgängligt för alla som älskar sekventiell och berättande bildkonst.

Snett tvärs över gatan finns Kulturskolan för barn och ungdom och Serieskolan i Malmö som spelat en betydande roll i utvecklingen av den svenska seriekulturen under 2000-talet.
Seriefrämjandet driver även Svenskt Seriearkiv som liksom Kulturhuset ligger på Friisgatan. Verksamheten har vuxit så det knakar och under 2023 undersöks hur arkivet ska kunna bryta sig loss och bli en egen förening i nära samarbete med Seriefrämjandet.

Tillsammans med våra samarbetspartners, vänföreningar och – inte minst – föreningens medlemmar, gör vi Rum för serier en inspirerande samlingsplats för den svenska seriekulturen!