Generic filters
Exact matches only

Seriefest i Väst 26-29 oktober 2023

Nu är det klart: det blir seriefestival i Göteborg+VGR för femte året i rad! Festivalen har fått stöd från Göteborgs stad, Förvaltningen för kulturutveckling Västra Götalandsregionen, Kulturrådet och arrangeras tillsammans med Skara Allmänna Konstförening för evenemang i Skaraborg.

Förutom att främja serier har vi i år valt att fokusera på hur serier kan verka läsfrämjande. Inte bara uppmuntra till att läsa serier, utan även ge verktyg till lärare, studenter och andra (skribenter, journalister m.m.) hur serier kan vara en utbildande, konstnärlig och litterär kraft både till sig själv och sin omgivning. 

Det publika programmet med t.ex. scenprogram med intervjuer och liveteckning sträcker sig i år över fyra dagar. Biblioteks- och skolprogram kan sträcka sig över hela veckan (23-29 oktober), men de flesta aktiviteter – workshops, föreläsningar m.m. koncentrerar vi under veckans fyra sista dagar. Många bibliotek vill låta serietemat vara kvar under läslovet och det är förstås helt ok – vi vill att så många som möjligt läser serier 🙂

Sociala medier

YouTube: https://www.youtube.com/@seriefestivast

Facebook: https://facebook.com/seriefestivast

Instagram:https://instagram.com/seriefestivast

TikTok: https://www.tiktok.com/@seriefestivast 

Festivalen skickar ut nyhetsbrev med programpunkter dag för dag under hela festivalen. Prenumerera här: