Generic filters
Exact matches only

Seriecenter Stockholm!

Ett seriecenter är ett resurscentrum för konstformen tecknade serier. I Malmö finns Seriecentret på Kulturhuset Mazetti. I dess lokaler arbetar Seriefrämjandets riksorganisation, C’est Bon Kultur, Seriestudion (en ateljé för serieskapare), seriekurserna på Kulturskolan Malmö samt Serieskolan i Malmö. I Helsingborg finns Sarjakuvakeskus, ett finskt seriecenter som har café, galleri, en butik och flertalet kurser i seriekonsten.

Just nu arbetar Stef Gaines som projektledare för att undersöka intresset av ett Seriecenter i Stockholm och vad detta Seriecenter skulle kunna innebära; en undersökning som ska sammanställas i en officiell rapport. I detta syfte håller Stef möten med intressenter inom branschen för tecknade serier och pratar med allt från serieförlag, till nätverk och organisationer. Så, vad vill du att ett seriecenter ska ge Stockholm? Vad vill du kunna ha för nytta av ett seriecenter i Stockholm? Och vilken plats vill du ha i ett seriecenter i Stockholm?

Till årsskiftet ska rapporten färdigställas. Om du har idéer eller vill vara med, tveka inte att maila projektledaren på stef.gaines@serieframjandet.se.