Generic filters
Exact matches only

Seriecenter – mötesplatsen i Seriestaden

Seriecenter är en unik institution på den svenska kulturscenen, men även internationellt. Ingen annan stans samlas så många olika aktiviteter om och kring tecknade serier. Seriecenter startades 2006 och finns i Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Seriecenter består av fem stötte­pelare som tillsammans bildar en viktig knutpunkt för tecknade serier. Här finns först och främst Seriefrämjandets kansli, där tidskrifter och böcker såväl som utställningar och festivaler produceras.

Här finns Seriestudion med drygt tio serieskapare som arbetar med allt från »Bamse« till serieromaner, i Sveriges största ateljé för serieskapare.

Här finns också C’est Bon Kulturs ateljé där tidskriften C’est Bon Anthology och nyskapande utställningar tas fram, och där också ett antal professionella serieskapare arbetar.

På utbildningssidan finns de fasta serieutbildningarna på Kulturskolan för barn och ungdom och inte minst Serieskolan i Malmö som spelat en betydande roll i utvecklingen av den svenska seriekulturen under 2000-talet.

Seriecenter är navet i Seriestaden Malmö – en sjudande och inspirerande samlingsplats för den svenska seriekulturen!