Generic filters
Exact matches only

Serieafton: Tony och Maria Cronstam

Att ha litterära aftnar är en tradition med anor som samlar människor kring aktuell litteratur. Seriefrämjandet vill göra samma sak för att lyfta fram den samtida seriekulturen och i detta syfte har vi skapat Seriefrämjandets Serieaftnar – återkommande publika evenemang med serieskapare, serievetare, förläggare och andra professionella inom konstformen.

Utförandet av serieaftnarna varierar för att passa de ämnen och den serielitteratur som behandlas. Det kan gestalts som föreläsningar, teckningsuppvisningar, filmvisningar, högläsningar, bildpresentationer, små happenings och så vidare. Serieaftnarna sker alltid på torsdagar och alltid klockan 19.00 i Serieskolans lokaler, på fjärde vången i Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Nu den 6 december har alltså vi den stora äran att presentera skaparparet Maria och Tony Cronstam, som står bakom den populära serien »Elvis«. »Elvis« startade i gratistidningen Metro men har sedan länge ett eget liv och trycks i ett stort antal dagstidningar, har egen serietidning och utkommer regelbundet i samlingsvolymer. »Elvis«, som handlar om paret Elvis och Hedvig är en humoristisk serie, men med tydliga inslag av självbiografi. Serien är också känd för sin frispråkighet jämfört med många andra strippserier.

Kom och träffa Maria och Tony Cronstam och hör om hur serien »Elvis« skapas.

För löpande information om evenemanget, anmäl dig till dess event på Facebook.