Generic filters
Exact matches only

Serieafton: Tema Don Rosa

Att ha litterära aftnar är en tradition med anor som samlar människor kring aktuell litteratur. Seriefrämjandet vill göra samma sak för att lyfta fram den samtida seriekulturen och i detta syfte har vi skapat Seriefrämjandets Serieaftnar – återkommande publika evenemang med serieskapare, serievetare, förläggare och andra professionella inom konstformen.

Utförandet av serieaftnarna varierar för att passa de ämnen och den serielitteratur som behandlas. Det kan gestalts som föreläsningar, teckningsuppvisningar, filmvisningar, högläsningar, bildpresentationer, små happenings och så vidare. Serieaftnarna sker alltid på torsdagar och alltid klockan 19.00 i Serieskolans lokaler, på fjärde vången i Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Nu ska vi hålla en afton med tema om den amerikanska Kalle Anka-skaparen Don Rosa. Torsdagen den 14 februari kan du träffa personerna bakom den omfattande praktutgåvan »Don Rosas samlade verk: Germund von Wowern (projektledare), Claes Reimerthi (redaktör) samt Johan Kimrin (textare). Kom och lyssna på föredrag och diskutera en av världens mest kända och älskade skapare av Disney-serier.

Mer information om de böcker som hittills utkommit finns under serieutgivning på bildobubbla.se. Klicka här.