Generic filters
Exact matches only

Serieafton: Rikke Bakman

Höstens omgång av Seriefrämjandets Serieaftnar inleds med ett möte med den aktuella danska serieskaparen Rikke Bakman, som fått stående ovationer av en enig kritikerkår för sin debutbok Glimtar. Seriaftonen hålls den 4 oktober på Serieskolan i Malmö.

Att ha litterära aftnar är en tradition med anor som samlar människor kring aktuell litteratur. Seriefrämjandet vill göra samma sak för att lyfta fram den samtida seriekulturen och i detta syfte har vi skapat Seriefrämjandets Serieaftnar – återkommande publika evenemang med serieskapare, serievetare, förläggare och andra professionella inom konstformen.

Utförandet av serieaftnarna varierar för att passa de ämnen och den serielitteratur som behandlas. Det kan gestalts som föreläsningar, teckningsuppvisningar, filmvisningar, högläsningar, bildpresentationer, små happenings och så vidare. Serieaftnarna sker alltid på torsdagar och alltid klockan 19.00 i Serieskolans lokaler, på fjärde vången i Kulturhuset Mazetti i Malmö.

Nu den 4 oktober har alltså vi den stora äran att presentera den danska serieskaparen och konstnären Rikke Bakman, som just nu har ett Artists Residence i Malmö.  Bakman kommer bland annat berätta om arbetet med serieromanen Glimtar, som getts ut i Danmark, Sverige och nu är på väg även i Frankrike. Glimtar handlar om en sommardag i Bakmans liv, när hon var mycket ung och berättas med stora målade bilder i en tegelstenstjock serieroman som hyllats av kritiker i alla länder där den getts ut.