Generic filters
Exact matches only

SeF Stockholm på Uppsala Comix

Den 29–30 mars anordnas Uppsala Comix för tredje gången och Seriefrämjandet Stockholm är som vanligt på plats med bokbord, second hand-marknad och scenmedverkan.

Allt sedan premiären 2012 har Uppsala Comix stadigt växt till sig och blivit en seriemässa som många förlag och serieskapare gärna besöker. I år medverkar Mike Carey (Lucifer, Unwritten), Lasse Åberg, Johanna Kristiansson (Katten Nils), Ellen Ekman (Lilla Berlin), Kim W. Andersson (Love Hurts), Dennis Gustafsson (Viktor Kasparsson), Olov Redmalm, med flera.

Mässan smygs igång redan lördag 15 mars med en utställning på Uppsala Stadsbibliotek av Marcus Ivarssons om hans seriebearbetning Selma Lagerlöfs En herrgårdssägen (t.o.m. 30 mars). Den huvudsakliga mässan inleds på lördag 29 mars med föreläsningar av lokalprofilerna Olle Dahllöf och Göran Semb, och huvudevenemanget med marknadsdel, signeringar och annat äger rum på söndag 30 mars.

Seriefrämjandet Stockholm kommer som vanligt att medverka under mässan med ha ett bokbord för att värva medlemmar och svara på frågor. Föreningens representant David Haglund kommer även att agera konferencier för scenprogrammet och hålla i programpunkten ”showcase” för nya serier.

Second hand-marknad
Liksom förra året kommer lokalföreningen att hålla i den populära försäljningen av begagnade serier mot en liten provision. Föreningen åtar sig att sälja dina tidningar mot en liten provision (10 % eller minst 3 kr). Lämna in serierna på Seriezonen i Uppsala (tel. 018-134320) eller lämna in till SeF direkt på mässan, helst så tidigt som möjligt på morgonen så att dina serier får maximal exponering. Det tas ingen avgift om din tidning inte säljs! Tidningar och pengar MÅSTE hämtas ut hos SeF innan mässan stänger kl. 18 – om inget annat har överenskommits betraktas de annars som en donation till föreningen. Har du många serier uppskattas det om du gör en lista på dem innan med de priser du vill ta; de får gärna också ligga i plastficka. Tips: prisvärda paket om flera tidningar/album kan vara lättare att sälja än enstaka dyrt samlarobjekt.