Generic filters
Exact matches only

Recensioner i tidningen kontra webben

Recension på papper eller skärm? Vi reder ut vilka recensioner som publiceras i tidningen Bild & Bubbla och vilka som publiceras direkt på webben. Sammantaget ger recensionerna på löpande basis en bra bild över vilka serieböcker som ges ut i Sverige

Det är många som är intresserade av att läsa recensioner av serieböcker. Tidvis har debattens vågor gått höga kring enskilda betyg eller det urval som görs. Papperstidningen Bild & Bubbla är som alla tidningar begränsad till sitt sidantal, och därför har webben blivit ett utlopp för mycket av den löpande recensionsverksamheten. För urvalet till papperstidningen prioriteras originalsvenska serieböcker då Seriefrämjandet har i uppgift att lyfta fram svenska serieskapare.

Webbpubliceringen är ett komplement som låter oss publicera ännu fler recensioner, eftersom webben inte har begränsningar i sidor som papperstidningen. Inte minst serieböcker översatta från andra språk. Tack vare webben kan vi alltså recensera fler verk än tidigare.

Om du är intresserad av att recensera för Bild & Bubbla – såväl i tidningen som på webben – är du välkommen att höra av dig till recensionsansvariga Kinga Dukaj. Om du tidigare har recenserat för tidningen och vill ge oss tillstånd att återpublicera dina texter på webben får du gärna höra av dig till webbredaktör David Haglund.

Nedan finns ett smakprov på årets webbrecensioner hittills.

Läs alla recensioner på bildobubbla.se.