Generic filters
Exact matches only

Räddaren den barmhärtiga

Seriefrämjandet och Kolik förlag har kommit ut med en ny bok, den nionde i serien Grafiska Novelletter. Saskia Gullstrands debuterar med ”Räddaren den barmhärtiga”, en historia om offer och räddare, och det ibland problematiska samspelet däremellan.

I en tät mörk skog hörs snabba steg, klövar som virvlar upp smuts från marken där de rusar fram. En obönhörlig jakt mellan buskar och träd. PANG!

Skott viner mellan stammarna och det blir tyst. Ett par stadiga stövlar hörs målmedvetet stega fram genom gläntan, taktfast mot det träffade bytet. Skadeskjutet i ett rangligt språng kastar sig rådjuret undan, tills hon faller då orken inte räcker. En flicka med lättare steg hittar henne och ser skadan. Hos flickan ska rådjuret vara tryggt. Flickan vill hjälpa. De gömmer sig i en buske för att undkomma jägaren. Men vad händer när någon börjar leka att ett hot riktat mot någon annan är ett äventyr skapat för den själv?

”Räddaren den barmhärtiga” är en historia om solidaritet, sympati och våld. Om huruvida hjälpsamhet är villkorad och självisk eller om vi kan vara goda utan baktankar.

”Räddaren den barmhärtiga” finns att beställa här i Serieaffären.