Generic filters
Exact matches only

Projektledare sökes till Västra Götalandsregionen!

Om jobbet

Seriefrämjandet är en ideell förening och centrumbildning samt Sveriges organisation för konstformen tecknade serier. Seriefrämjandet verkar för att sprida kunskap om seriekonstens unika särart och utveckla den svenska seriekulturen. Föreningen har gjort så genom kulturtidskriften Bild & Bubbla, festivaler och arrangemang, internationella kulturutbyten och mycket mer. Seriefrämjandet vänder sig till barn, ungdomar och vuxna – från den nyfikna läsaren till den professionella utövaren. Våra senaste års aktiviteter i Västra Götalandsregionen har inkluderat Serie- och fantastikscenen på Bok- och Biblioteksmässan samt den ständigt växande kulturfestivalen Seriefest i Väst, som har aktiviteter över ett trettiotal platser över hela regionen varje höst. Allt detta har visat på en tydlig plats och ett behov som gör att vi nu väljer att expandera vår verksamhet hit.

Vi söker nu en projektledare för vår verksamhet i Västra Götalandsregionen (VGR).

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha övergripande ansvar för Seriefrämjandets verksamhet i VGR: budget, ansökningar, redovisningar, uppföljning och projekt. Du kommer att arbeta inom Microsoft 365-paketet samt Adobe. Du rapporterar till verksamhetsledaren, tar fram underlag till och leder genomförande av verksamhets- och handlingsplan. Du håller kontakt med våra samarbetsorganisationer inom VGR vilket inkluderar Sensus, Svenska Tecknare, Illustratörcentrum m.fl. Vi har en hållbarhetsplan framtagen sedan tidigare som du kommer integrera och utveckla tillsammans med oss löpande. Du samarbetar även med våra existerande projekt och projektledare inom VGR eftersom du är en del av vår växande verksamhet inom VGR. Ni kommer ha återkommande utbyten och stötta varandra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill använda ditt befintliga kontaktnätverk inom kommun och region. Vi söker dig som vill lyfta serier generellt inom regionen och utöka seriemediets målgrupp. Det är viktigt att du bryr dig om långsiktiga mål och hållbarhet. Det är meriterande om du har adekvat akademisk eller konstnärlig utbildning, alternativt förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har god kunskap inom vårt fält. Du har en god administrativ förmåga samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av budgetering och verksamhetsplanering. Vi ser gärna att du har kunskap om/erfarenhet av att leda grupper. Det är viktigt att du har en god social förmåga, är prestigelös och kan delegera arbetsuppgifter. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningsform

Visstidsanställning som mest 50 % för ett år med chans till förlängning.

Arbetsort

Du behöver vara bosatt inom Västra Götalandsregionen. Det är viktigt att du har möjlighet att ta dig till eller bo i Göteborg. Resande ingår i tjänsten.

Tillträde

Februari 2024

Lön

Seriefrämjandet tillämpar individuell lönesättning.

Ansök

Skicka ett mail till info@serieframjandet.se och beskriv vad du hoppas kunna genomföra som vår representant inom VGR och bifoga ditt CV (max 2 sidor) inklusive en referens. Döp rubriken till “SeF VGR”

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 12 januari 2024.

Om anställningen