Generic filters
Exact matches only

Porträtt: Stef Gaines

Här i nyhetsbrevet presenterar vi våra medarbetare för att ge en inblick i vilka som arbetar med Seriefrämjandet. Den här gången presenteras Stef Gaines, projektledare för ”Seriecenter Stockholm” och fanzinrecensent i Bild & Bubbla. Stef är också serieskapare och har själv gett ut ett stort antal fanzin och medverkat i antologier. Hon är utöver allt detta aktiv på flera andra håll inom tecknade serier.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?

Jag är projektledare med uppdraget att utreda möjligheterna att etablera ett resurscenter i Stockholm för konstformen tecknade serier. Det vill säga ett Seriecenter i Stockholm, efter det som finns i Malmö.

Jag recenserar även seriefanzin för Bild & Bubbla tillsammans med min kollega Martina Strolz.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?

Mycket, men allra stoltast är jag över att arbeta med Seriecenter Stockholm och över att känna mig som rätt person för den uppgiften. Jag har länge drömt om att sammanföra olika serieintressenter i Stockholm och göra något för att lyfta hela serienätverket i staden, vilket det här uppdraget redan har inneburit. Att få arbeta med dessa människor är en stor ära och jag hoppas och ser så mycket fram emot att det faktiskt kan bildas ett Seriecenter i Stockholm!

Vad ser du fram emot under nästa år?

Väldigt mycket! Att kanske få åka på seriefestivalen i Angoulême i Frankrike, som jag drömt om i fem år nu.

Men jag ser också fram emot att fortsätta arbeta med Stockholms Internationella Seriefestival, det seriebranschinriktade podradioprogrammet Mangapatriarkatet, onlineserietidningen babian.se och flera evenemang och samarbeten som just nu är i startfasorna! Och självklart: att se, och bidra till, nästa steg med Seriecenter Stockholm!

I övrigt hoppas jag såklart på att få läsa och teckna mer serier. Jag är kort sagt väldigt pepp på 2014!