Generic filters
Exact matches only

Porträtt: Natalia Batista

Här i nyhetsbrevet presenterar vi våra medarbetare för att ge en inblick i vilka som arbetar med Seriefrämjandet. Den här gången presenteras Natalia Batista, en seriearbetare i ordets rätta bemärkelse. Förutom att vara projektledare på Seriefrämjandet är hon serieskapare för bland annat böckerna om Sword Princess Amaltea, lärare på Serieskolan i Malmö, initiativtagare bakom den nystartade fanzinmässan Malmö Seriefest som hålls 28–29 mars 2015, med mera!

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?
Jag är projektledare tillsammans med Hans Holm för utställningen Vicky Jackie Wendy – tjejserietidningar genom tiderna. Jag har även varit involverad i arbetet med Svenskt Seriearkiv, samt skrivit artiklar för Bild & Bubbla.

I det kommande numret av tidningen (nr 201) görs också lite reklam för Malmö Seriefest. Det är en fanzinmässa som jag driver tillsammans med Sissel Gustafsson, där vi också har fått tips och hjälp av Seriefrämjandet.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?
Utställningen Vicky Jackie Wendy, helt klart! Det var tack vare Hans som jag blev involverad. Hans research utgjorde grunden för allt material, och jag fick ansvaret för den grafiska designen – ett utmärkt samarbete som resulterade i en snygg, intressant och interaktiv utställning. Den har bland annat visats i Lund, Malmö, Lindesberg, Håbo och fortsätter turnén landet runt året ut, tillsammans med utställningen Sveriges seriehistoria.

Vad ser du fram emot under året?
Att få ut Vicky Jackie Wendy på fler platser i landet, och sprida informationen om vårt lands historia av tjejserietidningar. Som mest fanns det faktiskt över 10 tidningar samtidigt, med alla möjliga genrer och berättelser. Drömmen skulle ju vara att någon såg utställningen och blev inspirerad att starta en egen tjejserietidning, det behövs!

Om jag får säga något om nästa år också blir det förstås Malmö Seriefest!