Generic filters
Exact matches only

Porträtt: Johan Axelsson

Vilka är det egentligen som arbetar med Seriefrämjandet. Här presenteras Johan Axelsson, föreningens kassör och ekonomiansvarig. Johan arbetar på föreningens kansli på Seriecenter i Malmö.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?

Jag är kassör. Det innebär att jag bokför och tar fram rapporter för den ekonomiska biten av Seriefrämjandets verksamhet. Seriefrämjandet är idag en stor förening med omfattande verksamhet och det är viktigt att vi har kontroll på ekonomin. Det finns bland annat bidragsgivare som vill ha tydlig information om hur stöd har använts och det är viktigt att vi kan visa detta på ett tillfredsställande sätt.

Jag är också bollplank för styrelse och verksamhetsledning och bidrar där med ett hårdnackat ekonomiskt perspektiv. De dagar jag är på kansliet brukar jag också köpa mjölk samt berika mina kolleger med musik som de inte trodde fanns.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?

Även om det inte låter särskilt spirituellt så har det varit tillfredsställande och fyller mig med en viss stolthet: jag har utvecklat det ekonomiska redovisningssystemet. Det gör att vi har mycket större möjlighet att ha full kontroll på vad som händer ekonomiskt i Seriefrämjandet.

Vad ser du fram emot under nästa år?

Som alltid – att leva väl. I den del av livet som är Seriefrämjandet ser jag fram emot att skörda en del frukter av utvecklingsarbetet som gjorts. Och njuta av de saftiga frukterna såklart.