Generic filters
Exact matches only

Porträtt – Christian Kindblad

Här i nyhetsbrevet presenterar vi våra medarbetare för att ge en inblick i vilka som arbetar med Seriefrämjandet. Den här gången presenteras Christian Kindblad, aktiv i såväl riksföreningen som lokalföreningen i Skåne. Christian är författare bakom flera böcker om Skanör/Falsterbo, formgivare för otaliga böcker och utställningar, och inte minst historieexpert, såväl inom som utom serieområdet, och håller till exempel i historiska stadsvandringar i Malmö.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?

Jag sitter i styrelsen, i arbetsutskottet och i lokalföreningen SeF Skånes styrelse sedan många år. Jag ingår i den grupp som har arbetat om våra stadgar och nu gör nya styrdokument för föreningen. Jag ansvarar även för vår bokutgivning och har givit form åt att antal utställningar om serier.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?

Stolt och stolt, men det roligaste jobbet var att, tillsammans med Fredrik Strömberg, skapa utställningen Duckomenta i Malmö 2006. En grupp tyska konstnärer hade under många år skapat utställningar runt om i Europa som utgick från tanken på vad som hänt om Disneys inflytande hade kommit långt tidigare. Tänk om man kunde spåra inflytande från Kalle Anka och Musse Pigg redan hos Leonardo da Vinci, Rembrant och Monet. De hade sedan gjort en mängd målningar, skulpturer och grafiska blad baserade på kända konstverk där detta inflytande är mycket tydligt. Det är både jäkligt bra och mycket roligt gjort. Fredrik och jag fick botanisera fritt bland alla dessa verk och skapade en utställning i form av ett konstmuseum med rumsavdelningar från olika perioder. Det var mycket uppskattat, men den hann bara visas under någon vecka innan lokalen blev upptagen med en annan utställning. Kanske är det dags att upprepa denna succé som fick lite för kort tid på sig i Malmö.

Vad ser du fram emot under året?

Att vi gör klart ett stort antal styrdokument och att jag själv skriver färdigt tre böcker om Malmö med bilder och vykort som utgångsmaterial. Jag är föreningsmänniska och gör utställningar, håller föredrag, guidar och skriver om Malmö och Falsterbonäset för olika föreningar på min fritid.

För mer information om Duckomenta, se duckomenta.de.