Generic filters
Exact matches only

Porträtt: Caj Byqvist

Här i nyhetsbrevet presenterar vi våra medarbetare för att ge en inblick i vilka som arbetar med Seriefrämjandet. Den här gången presenteras Caj Byqvist, en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Caj har varit aktiv i Seriefrämjandet sedan 70-talet och bland annat varit redaktör för funktionärstidningen “Tankebubblan” som nyligen återuppstått som en diskussionsgrupp för serieintresserade på Facebook. Idag är Caj internrevisor för Seriefrämjandet och även revisor i lokalföreningen i Skåne.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?

Sedan 2009 arbetar jag som internrevisor för Seriefrämjandets och som revisor för lokalföreningen Seriefrämjandet Skåne. Under perioden 1977–1982 var jag styrelseledamot med ansvar för bland annat recensioner av seriealbum, och var även redaktör för funktionärstidningen “Tankebubblan”. Dessförinnan var jag under tio år ordförande i Seriefrämjandet Skåne (före detta Seriefrämjandet Lund-Malmö), vilken jag även var med och grundade 1973.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?

Jag är stolt över att Seriefrämjandet Skåne efter 40 år fortfarande är en pigg och aktiv lokalförening med möten och föredrag minst åtta gånger om året. Jag är också stolt över alla de serieutställningar som jag arrangerat på bland annat stadsbiblioteken i Malmö, Lund och Helsingborg samt Lunds universitetsbibliotek och Galleri Hipp. Dessa var uppskattade och lockade till sig nya medlemmar till föreningen.

Mest stolt är jag ändå över min egen utställning “Serier & Influenser” som i samarbete med Seriefrämjandet Skåne presenterades på stadsbiblioteken i Lund och Malmö. Slutligen är jag stolt över funktionärstidningen “Tankebubblan”, som jag som sagt var redaktör för, och som såg födelsen av min egen seriestripp “Osunliga Sune”.

Vad ser du fram emot under resten av året?

Som revisor i Seriefrämjandet Skåne ser jag fram emot  att fler medlemmar ska hitta till våra möten. Som internrevisor i Seriefrämjandet ser jag fram emot att  ekonomin ska vara i balans, att de nya rutinerna ska sätta sig och de nya stadgarna som har antagits i år ska skapa den stabilitet som vi hoppas på.