Generic filters
Exact matches only

Porträtt: Allan Haverholm

Här i nyhetsbrevet presenterar vi våra medarbetare för att ge en inblick i vilka som arbetar med Seriefrämjandet. Den här gången presenteras Allan Haverholm, en serieexpert med många strängar på sin lyra. Förutom att vara serieskapare, redaktör och grafisk formgivare är han projektledare för Seriefrämjandets kommande utställning med titeln Seriemedicin.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?
Jag är frilansande projektledare och grafisk formgivare. I nuläget förbereder jag vandringsutställningen Seriemedicin, där sjukdomsberättelser och vård behandlas i serieform.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?
Förra året var jag projektledare för projektet Nordiskt seriemöte, där jag koordinerade samarbetsmöten mellan de nordiska serieorganisationerna. Det var väldigt tillfredsställande att ordna dessa möten, ibland med snäva deadlines, och vara med att bygga upp ett nordiskt nätverk.

Men – som en huvudsakligen visuell person – är jag nog mest stolt över boken I hjärtat av Malmö, där jag som formgivare bidrog till att ta fram en snygg publikation.

Vad ser du fram emot under året?
Förutom att Seriemedicin öppnar på seriefestivalen i Oulu i Finland under november ser jag nog mest fram emot AltCom. I år är C’est Bon Kultur, där jag ingår, med som samarbetspartner och vi kommer att medverka både med en fest och bord på seriemässan.