Generic filters
Exact matches only

Nya Grafiska Novelletter

Grafiska Novelletter är en bokserie med noveller av några av Sveriges främsta serieskapare. Projektet är ett samarbete mellan Seriefrämjandet och Kolik förlag. Hittills har åtta utgåvor kommit och den senaste omgången rymmer inte mindre än tre noveller: Vid isens kant av Robert Pettersson, En helt ny människa av Henri Gylander samt Jag tänker på Weronica av Emma AdBåge och Malin Nilsson.

Vid isens kant av Robert Pettersson

Äntligen skall Louise, Andreas och Hanna på en utflykt värd namnet. Hanna är van att röra sig i skog och mark, men för Andreas och Louise är igensnöade skogsvägar och pimpelfiske något nytt och spännande. Med värmen från en brasa och en kopp kaffe i kroppen gör sig sällskapet redo för dagens fiske. Det finns pimpelhål mitt på sjön och Hanna har med sig spön till alla. Fast Louise slutade fiska för många år sedan. Hon tycker inte att det är försvarbart längre. Vad som från början var en trevlig dag i skogen utvecklas snabbt till en fråga om etik och moral.

Vid isens kant handlar om att brottas med sin egen vilja, samt att ta konsekvenserna för sitt handlande.

Vid isens kant finns att köpa i Serieaffären.

 En helt ny människa av Henri Gylander

Hekka väntar och väntar men allt tar så lång tid. Hur lång tid skall det egentligen ta att få ett syskon? Det hjälper om man tänker på allt man skall göra ihop; hur man skall resa jorden runt tillsammans, hur man skall leka och ha kul och vara bästa bästa syskon. Ibland kommer man kanske behöva rädda varandra om det skulle komma ett monster. Allt sånt kan man tänka på. Det hjälper nästan.

En helt ny människa handlar om syskonkärlek om det outsägliga när man aldrig hinner träffa sina syskon. Om nyfikenhet över livets mekanism, och dödens. En sann historia om sorg och nyfikenhet.

En helt ny människa finns att köpa i Serieaffären.

Jag tänker på Weronica av Emma AdBåge och Malin Nilsson

Malin växer upp i en svensk småstad och en dag flyttar de nya norrländska grannarna in. Mamman i familjen heter Weronica och hon är som ingen annan. Weronica är synskadad och högljudd, sjunger och tar plats. Hon är den som är mest levande av alla. Hon kommer att få en viktig plats i Malins liv – Weronica är blind, men hon kan ändå se det som ingen annan ser. Men vad händer om den som är mest levande plötsligt blir sjuk?

Jag tänker på Weronica är en sann berättelse om att hitta vänskap där man kanske inte hade väntat sig att hitta den. Om att vara barn och träffa en vuxen som kan se en som ingen annan kan.

Jag tänker på Weronica finns att köpa i Serieaffären.