Generic filters
Exact matches only

November 2012 – Serier i vinternatten

Vi närmar oss decembermörkret och för Seriefrämjandets del innebär det att vi snart knyter ihop säcken för det här verksamhetsåret. Årets sista nummer av Bild & Bubbla finns ute och kan med fördel läsas vid levande ljus medan man smuttar på lite glögg. Bild & Bubbla är för övrigt en ypperlig julklapp, tycker vi!

Innan den där säcken är hopknuten för året har vi en hel del serieaktiviteter som först ska läggas i. I det här nyhetsbrevet kan du läsa om årets sista Serieafton i Malmö då vi med glädje ger scenen åt Tony och Maria Cronstam, skaparpar extraordinär bakom seriesuccén »Elvis«.

Bild & Bubbla nummer 193 utkommer i månadsskiftet mellan november och december och låter oss avrunda året med bland annat Arild Midthun, Norges meste anktecknare. Arild själv har Magika de Hex som favoritfigur i Kalle Anka-världen – min är nog ändå Spökplumpen. Ge bort en prenumeration på Bild & Bubbla till någon du tycker om och passa på att snällgräla lite om vilka era favoritfigurer är.

Nedan kan du också ta del av att vi kommer att delta på Sci Fi-mässan i Stockholm, lära känna vår kassör Johan Axelsson, läsa om hur Svenskt Seriearkiv fick en stor donation av självaste Bud Grace (»Ernie«), få information om de unika särtryck som vi tar fram till varje nytt nummer av tidningen och höra lite mer om den infekterade debatten om Tintin.

Sist men inte minst tänder vi ett ljus för Kristiina Kolehmainen, en kär seriemänniska som gick bort i förtid. Seriesverige har gått ihop och tagit fram en bok till Kristiinas ära som ett litet bevis på vår uppskattning för allt hon åstadkom för den svenska seriekulturen.

Hälsningar,
Jamil Mani, verksamhetsledare