Generic filters
Exact matches only

Möt oss i Angoulême

Seriefrämjandet satsar ännu en gång på Europas största seriefestival, Festival International de la Bande Dessinée i Angoulême, Frankrike. Tillsammans med Svenska institutet och Svenska institutet Paris, och med stöd av Kulturrådet, lyfts Sverige fram i hjärtat av den franska seriekulturen.

Seriefrämjandet har under flera år arbetat för att föra ut de svenska serierna till andra delar av världen. Den franska seriekulturen har varit särskilt viktig eftersom den är en av de stora seriepelarna i världen, vid sidan av den amerikanska och den japanska. Därför arrangeras en officiell monter som ger prov på det bästa som seriesverige har att erbjuda.

Festivalen pågår från 29 januari till 1 februari, ett par timmars tågfärd från Paris. I montern presenteras svenska serier för festivalens besökare, vilket är en internationell publik bestående både av serieläsare och seriearbetare. Målet är att fler ska få upp ögonen för de samtida serierna i Sverige och öka möjligheterna för export till den stora franska seriemarknaden.

Liksom tidigare kommer representanter från Seriefrämjandet och den professionella seriebranschen i Sverige att delta i festivalen. Vi ser förstås väldigt mycket fram emot årets deltagande!