Generic filters
Exact matches only

Medlemsmötet online 15 maj

Den 15 maj hade vi ett medlemsmöte online för att träffas och prata om vad Seriefrämjandet gör i olika delar av föreningen och lite om vad som är på gång i Västra Götalandsregionen. Dessa möten kan medlemmar från hela landet vara med på, alla är välkomna. Den här gången var medlemmar från Göteborg, Tjörn, Lidköping, Uppsala, Stockholm, Lund och Gävle med. 

Vi fick höra lite mer från vår nya ordförande Miku Maria Gustavsson om sin bakgrund och förhoppningar inför framtiden med Seriefrämjandet. Med oss hade vi också David Haglund som berättade om arbetet med Bild&Bubbla på webben, men även tidningen och vad de letar efter i en skribent och vilket innehåll som hamnar var. Separata inlägg kommer upp på hemsidan inom kort med Davids intervju samt en större intervju med Miku Maria.

Vi hann också prata om vad som kommer att hända under sommaren, vi kommer vara med på West Pride i Göteborg, där vi förmodligen kommer behöva några volontärer som kan hjälpa till lite i ett aktivitetstält vi ska vara med i, mer info om det kommer inom kort. Adrian Malmgren som är redaktör för Portal kommer också att komma upp från Malmö för att prata om just Portal under en programpunkt på Stadsbiblioteket under fredagen den 14 juni.

Seriefrämjandet deltar också i Bokdagar i Dalsland i Åmål i slutet av juli. Där kommer vi ha med en utställning på hembygdsmuséet, vi arrangerar en samtalspanel och vi har ett bokbord. Där vill vi gärna ha med deltagare som kan hjälpa till att bemanna bokbordet och där finns även möjlighet att ha med egna verk till försäljning. Detaljer kring det är inte helt klart, men det kommer. 

En viktig fråga som kom upp var denna:

Vad är skillnaden mellan Seriefrämjandet Göteborg och Seriefrämjandet Västra Götalandsregionen? 

Seriefrämjandet är uppbyggt av den nationella föreningen Seriefrämjandet, som verkar för att främja serier i hela landet. Styrelsen är nationell, och kommer från olika delar av landet. Styrelsen engagerar kansliet i Malmö med verksamhetsledare och projektledare som utför de uppgifter som styrelsen ålagt kansliet att genomföra. Eftersom det är svårt att styra aktiviteter i hela landet från Malmö så finns nu även en förlängning av kansliet i Göteborg, som ska verka för att lyfta serier i hela Västra Götalandsregionen på samma sätt som verksamheten i Malmö jobbar i region Skåne.  

Lokalföreningar

Seriefrämjandet har också tre lokalföreningar: Malmö, Göteborg och Stockholm. De är föreningar inom föreningen kan man säga, och har egna styrelser, stadgar och årsmöten där de beslutar vad de ska göra under året. I Göteborg har man arrangerat filmkvällar och comicquiz, bland annat. Vill man vara med och engagera sig i någon av lokalföreningarna så hittar du mer info om det här. https://serieframjandet.se/serieframjandet/lokalforeningar/ och vill man bilda en ny lokalförening, kontakta info@serieframjandet.se