Generic filters
Exact matches only

Malmö – The True Story

Seriefrämjandet håller på att producera en serieantologi där sex av Sveriges främsta serietecknare skapat serier utifrån berättelser från gymnasieungdomar. Initiativet Malmö – The True Story har samlat in berättelserna, som också ligger till grund för en teaterpjäs, som liksom boken har premiär i höst.

Malmö – The True Story drivs av stiftelsen Framtidsgenerationen tillsammans med Malmö Stadsteater. Sedan hösten 2013 har projektet samlat in berättelser från Malmös gymnasieungdomar via sociala medier, filmer och workshops.

Seriefrämjandet har fått i uppdrag att producera en seriebok som utgår från och bygger vidare på ungdomarnas berättelser. I boken medverkar serieskaparna Niklas Asker (”Sätt att se”), Natalia Batista (”Sword Princess Amaltea”), Ruben Dahlstrand (”Ordningen upprätthålls alltid”), M. Falke (”Terra Ignota”), Henri Gylander (”En helt ny människa”) och Sarah Kläpp (”Ichabod Kvick och järnbläckfisken).

Serietecknarna har fått välja bland fler än hundra berättelser och bearbetat dem till serieform, alltid genom att hålla sig sanna till de ursprungliga historierna. Det är de ungas röster, bildsatta av träffsäkra pennor.

Just nu håller även Malmö Stadsteater på att med inspiration från de insamlade berättelserna sätta upp pjäsen ”Vilja väl”, som har premiär i höst.

Serieboken utkommer i september 2014 och kommer att finnas tillgänglig i Serieaffären. Anmäl förhandsintresse till info@serieframjandet.se.