Generic filters
Exact matches only

Lägesrapport för webben

Nedanstående brev skickades i slutet av maj ut till Seriefrämjandets medlemmar och beskriver läget för webben, de problem vi haft på sistone och de nya webbplatserna(!) som vi just nu bygger.

Hej alla seriefrämjare och andra serieintresserade!

Den senaste tiden har det varit svårt att nå Seriefrämjandets webbplats och en del medlemmar har blivit förvirrade och undrat vad som pågått. Vi som jobbar med webbplatsen har sporadiskt försökt sprida kunskapen genom exempelvis Seriefrämjandets Facebook-grupp eller i mejl, men vi har förstått att det finns ett behov av en närmare förklaring så att alla förstår vad som pågår.

Seriefrämjandets webbplats utsattes i början av året för en hackerattack, en så kallad överbelastningsattack. Ingen har vandaliserat webbsidan på något sätt, utan tusentals datorer skickade signaler till vår adress, troligen i ett försök att sätta webbservern ut spel. Webbhotellet plockade därför bort vår webbplats från sin webbserver, av omsorg för sina övriga
kunder. Därefter har webbhotellet försökt släppa på trafiken igen till vår webbplats, men med samma resultat. Deras enda råd har varit att vänta ut stormen. Nu verkar det som om attacken är över.

Som tur är var vi i början av året redan i full gång med arbetet med den nya webben. Den adress som har fungerat hela tiden är http://serieframjandet.se eller http://www.seriefrämjandet.se (med ä) och leder till den nya hemsidan som befinner sig under konstruktion. Adressen som befunnit sig under attack är http://www.serieframjandet.se, och även om den just nu leder till den gamla webbsidan så kommer den inom kort att pekas om till den nya webbplatsen.

Annars kan vi rekommendera http://www.bildobubbla.se, som ständigt uppdateras med nyheter och recensioner. En nätupplaga av tidningen helt enkelt, men en hel del eget material. Det här är den mest kompletta av de nya webbsidor som vi jobbar med. Det finns ett flertal nya sidor dedikerade till egna ämnen och verksamheter inom SeF som befinner sig i olika stadier av uppbyggnad. Vi ber er ha tålamod med det. Förhoppningsvis kan vi ordna en stor lansering framåt hösten (bokmässan?), men till dess kan det hända att vissa områden inte ser helt färdiga ut. Det är fritt fram att använda webbplatserna, vi rekommenderar det till och med eftersom den gamla webbplatsen inte kommer att uppdateras mera.

Många har även undrat över den nya registreringsknappen. Den kommer så småningom att aktiveras så att alla medlemmar kan interagera med kommentarer och liknande. Inloggningen kommer också behövas för dem som vill hjälpa till med att skriva och recensera direkt för webben, debattera osv. Men just nu tjänar den inget syfte för den genomsnittlige SeF-medlemmen. Vi återkommer längre fram med information om när ni kan börja registrera er.

Seriefrämjandets forum nås på http://forumet.serieframjandet.se/index.php
Seriewikin finns på http://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Startsidan
Göteborgs seriefrämjande nås för tillfället på: http://www.nyahl.net/goteborg/

Seriefrämjandet finns också på Facebook på flera sätt:

Seriefrämjandet: https://www.facebook.com/groups/serieframjandet/
SeF Stockholm: https://www.facebook.com/groups/23686518614/
Seriewikin: https://www.facebook.com/groups/239438827484/

Du är varmt välkommen att digitalt besöka Seriefrämjandet på ett eller många sätt!