Generic filters
Exact matches only

Jag & min Pappa & Zlatan

En ny utgåva har kommit av Jag & min Pappa & Zlatan, en av Seriefrämjandets böcker inom Tusen Serier. När Sara och hennes pappa flyttar till Sverige kommer de till Zlatans trakter: Rosengård i Malmö. Drömmen är att få träffa Zlatan. Men varför måste man bära mask för att passa in i det nya landet?

Sara brukar spela fotboll med sina kompisar. När hon och hennes pappa blir tvungna att lämna sitt land är hon överlycklig över att de ska flytta just till Rosengård i Malmö, staden där Zlatan bor. Hennes högsta önskan är att få se honom spela och kanske till och med träffa honom.

Men allt är inte helt bra. Kanske kommer de inte att få stanna. Och det är någonting konstigt med det här nya landet där man måste bära en svenskmask för att dölja att man är “annorlunda”.

Ska hennes drömmar gå i uppfyllelse?

Om boken
Jag & min Pappa & Zlatan bygger på den prisbelönta (ISV 2009 och Kemi 2010) serienovellen med samma namn. De enkla teckningarna och symboliken bakom maskerna i serien gör att huvudpersonens öde blir lätt att leva sig in i och känna med då Sara möter det svenska samhällets fram- och baksidor.

Boken är utgiven av Seriefrämjandet i samarbete med Wormgod och finns i två versioner: en på svenska och en på engelska.

Beställ i Serieaffären.

Sagt om boken
“Mycket av deportationspolitiken sker i tysthet och det saknas offentlig dokumentation av vad som händer. Då har konsten och litteraturen en viktig uppgift att lyfta fram de människor som drabbas. Det gör den här boken, med en teckningsstil och ett berättande som verkligen kommer till sin rätt då den berättar en ung flickas historia. Påhittad visserligen, men samtidigt så sann.”
Sara Granér, serieskapare

Här finns recensioner och smakprov ur boken.

Om serieskaparen
Mattias Elftorp ligger bakom den postapokalyptiska cyberpunkserien Piracy is Liberation och är aktiv i konst- och seriekollektivet Wormgod. Elftorp har tidigare varit drivande inom C’est Bon Kultur som ger ut en internationell serieantologi. Han håller i undergroundseriefestivalen AltCom i Malmö vartannat år.