Generic filters
Exact matches only

Intervju med styrelsen: Thomas Storn!

Berätta lite kort om dig själv, vem är du och vad är din roll i Seriefrämjandets styrelse? 
Jag började läsa serier på 1970-talet och blev medlem i Seriefrämjandet 1979. Jag blev tidigt fascinerad av seriemediet i ett kulturellt och historiskt perspektiv, vilket fortfarande är mitt huvudintresse, och då inte minst genom arbetet med Seriearkivet. För omkring 20 år sedan blev jag invald i Seriefrämjandets styrelse och har suttit som föreningens kassör under de senaste åren.
 
Hur kommer det sig att du ställde upp till styrelsevalet? 
Min mandatperiod löpte ut föregående år, men då jag fick möjligheten valde jag att ställa upp för omval på två år till som föreningens kassör. Det har hänt mycket med föreningen under de senaste åren och en nästan helt ny styrelse har tagit vid. Jag kände att jag ville vara med och lämna över till de nya i styrelsen som nu fortsätter det viktiga arbetet med att utveckla och förändra Seriefrämjandet.
 
Vad ser du mest fram emot i ditt arbete med SeF? 
Samarbetet med de andra styrelseledamöterna och att få ta del av deras tankar och erfarenheter i det fortsatta styrelsearbetet.
Vad tror du blir den största utmaningen? 
Den största utmaningen är densamma som den har varit under många år – arbetet med att nå ut och att Seriefrämjandet ska kännas relevant och intressant för alla serieintresserade.
 
…och så den viktigaste frågan; vilken är din favoritserie? 
Art Spiegelmans serie Maus. En oerhört skickligt berättad och gripande historia om hans föräldrar och hur han genom fadern Vladeks berättelse försöker förstå deras liv under förintelsen och hur förintelsens skugga präglade honom själv som barn till överlevare.