Generic filters
Exact matches only

Intervju med styrelsen: Miku Maria Gustavsson!

Efter vårt senaste årsmöte har vi fått en delvis ny styrelse, bland annat har Miku Maria Gustavsson tagit över stafettpinnen som ordförande efter Stef Gaines. Vi tyckte att det var på tiden att vi lär känna styrelsen lite bättre, därför kommer vi publicera intervjuer med alla styrelsemedlemmar under den här och den kommande veckan; först ut är Miku Maria.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du och vad är din roll i Seriefrämjandets styrelse? 

Jag heter Miku Maria Gustavsson och jag är vald av medlemmarna till ordförande i Seriefrämjandet. Yrkesmässigt är jag konstnär och kommunikationsstrateg i eget företag sedan snart 20 år. Hälso- och beteendevetare specialiserad på kommunikation. Skriver i Bild & Bubbla där jag hittills recenserat ett trettiotal fanzines och böcker. Jag gillar att teckna, måla, skriva och göra kollage. Gör fanzines, medverkar ofta i andras fanzines, medarrrangör i VXO Zine Fest och är aktuell med en serie i senaste CBA.

Hur kommer det sig att du ställde upp till styrelsevalet? 

Hur kunde jag säga nej till att få möjlighet att samarbeta för seriernas, serietecknarnas och serieläsarnas nutid och framtid? Ett stort förtroende och spännande uppdrag som för mig personligen ligger helt rätt i tiden!

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete med SeF? 

Att få lära känna föreningen inifrån och ut för att få stötta med min kompetens där den behövs. Jag är van ledare och använder gärna mina olika kompetenser i arbetsmiljö och kommunikation för föreningens bästa. Samarbeta med kansliet och bygga vidare på det som redan är gjort av engagerade medlemmar.

Sedan älskar jag festivaler, har lång erfarenhet av media och att vara på scen. Ser fram till att föra vidare det goda ordet om serier i seriesverige i olika sammanhang.

Vad tror du blir den största utmaningen? 

Som i många föreningar, arbeta för att få in ekonomiska medel, arbeta för förtroendet för föreningen och skapa intresse för medlemskap. Många organiserar sig på andra sätt än i föreningar idag så det är en utmaning att visa på värdet av medlemskap i Seriefrämjandet och serieförmedlingen.

…och så den viktigaste frågan; vilken är din favoritserie? 

Mänskliga serier om vardagen som får mig att tänka vidare men även den som får mig att känna något, kanske bli arg, sorgsen eller börja gapskratta rakt ut. Gärna där jag känner handens arbete i linjerna. Så jag svarar Julie Doucet!

 

Hela listan på styrelsemedlemmarna och deras roller hittar du här!