Generic filters
Exact matches only

Intervju med styrelsen: Christian Schremser!

Foto på Christian Schremser

Berätta lite kort om dig själv, vem är du och vad är din roll i Seriefrämjandets styrelse?

Jag heter Christian Schremser och är nyvald vice ordförande för Seriefrämjandet. Jag skriver Seriearkeologi för Bild och Bubblas webbplats sedan 2016 och har varit intresserad av serier så länge jag kan minnas. Jag har tidigare arbetat politiskt och även inom andra intresseorganisationer, både ideellt och som anställd.

Hur kommer det sig att du ställde upp till styrelsevalet?

Jag har följt SeF:s arbete från sidlinjen i massvis med år (ända sedan jag läste Bild och Bubbla på bibliotekets barnavdelning som tonåring) och tycker att föreningens arbete med att synliggöra seriemediet är viktigt. När jag såg att föreningen hade svårt att hitta en vice ordförande så bestämde jag mig för att ställa upp!

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete med SeF?

Givetvis samarbetet med alla trevliga styrelsekollegor, men jag ser också fram emot att vara med och sprida kunskap om serier, samt att renodla SeF:s verksamhet.

Vad tror du blir den största utmaningen?

Kultursfären är satt under press, med åtstramningar och minskad mediebevakning som största hot. Ekonomiskt kommer det givetvis att bli kämpigt. Men Seriesverige är fullt av eldsjälar, så jag är övertygad om att SeF inte bara kommer att överleva, utan växa sig starkare!

…och så den viktigaste frågan; vilken är din favoritserie?

Den som har läst mina artiklar i Seriearkeologi vet att mitt hjärta klappar för amerikanska actionserier, främst av superhjältetyp. Den serie som jag brukar kalla min favoritserie är Alan Moores och David Lloyds fantastiska V for Vendetta. Men om jag får frågan om vilken min favoritsuperhjälte är, så blir svaret Hulk!

 

Hela listan på styrelsemedlemmarna och deras roller hittar du här!