Generic filters
Exact matches only

Intervju med styrelsen: Bitte Andersson!

Berätta lite kort om dig själv, vem är du och vad är din roll i Seriefrämjandets styrelse?

Jag är serietecknare, illustratör och från 1 augusti doktorand i sekventiellt berättande på Konstfack, men jag har just jobbat som administratör i 4 år för att reparera min ekonomi. 2006-2010 drev jag bokhandeln Hallongrottan i Hornstull där vi arrangerade många författarsamtal med serietecknare och sålde mycket serieböcker. Jag är ledamot i styrelsen och just nu engagerad i Urhunden.

Hur kommer det sig att du ställde upp till styrelsevalet?

Jag bryr mig mycket om serier, serieskapares arbetsvillkor och seriemediets position i samhället.

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete med SeF?

Jag hoppas att vi i SeF ska kunna bidra till att fler röster kommer fram i seriemediet och att fler arbetstillfällen skapas för serietecknare. Med andra ord – jag ser fram emot att få främja serier tillsammans med det härliga gäng som är övriga styrelsen.

Vad tror du blir den största utmaningen?

Ekonomi, kulturpolitik, minskad konstnärlig frihet/åsiktsfrihet, ökade klassklyftor, nya lagar som begränsar individers fri- och rättigheter och ett polariserat samhällsklimat.

…och så den viktigaste frågan; vilken är din favoritserie?

Love and Rockets

 

Hela listan på styrelsemedlemmarna och deras roller hittar du här!