Generic filters
Exact matches only

From Dell på SeF Skåne

Seriefrämjandet Skånes septembermöte bjuder på From Dell. Under den rubriken håller serieexperten Claes Reimerthi ett föredrag om förlaget Dell Publishing Company. Föredraget hålls den 8 september kl. 19.00 på Serieskolan i Malmö.

Dell Publishing Company var med och lanserade serietidningsmediet i 1920-talets USA. Många tänker kanske främst på Disneyserier när de hör Dell, men under 30-, 40- och 50-talen var förlaget en av de ledande aktörerna i branschen med tidningar i stort sett alla genrer, och stod ett tag för en tredjedel av serietidningsförsäljningen i USA. Sedan kom hetsen mot serier vilket ledde till Comics Code Authority, och Dell började dra ner på sin utgivning.

Serieexperten Claes Reimerthi tittar bland annat närmare på förlagets historia, samarbetet med Western Publishing Company, olika tidningstitlar, serier, samt serieskapare.

Föredraget har rubriken From Dell och hålls den 8 september klockan 19.00 i Seriefrämjandet Skånes regi på Serieskolan i Malmö (Friisgatan 15 B, plan 4).

Alla är varmt välkomna!