Generic filters
Exact matches only

Fanzinpriset 2014

Seriefrämjandets Fanzinpris delades traditionsenligt ut i flera kategorier på Stockholms Internationella Seriefestival söndag 18 maj. Kategorierna är Seriefrämjandets Stora Fanzinpris, juryns hedersomnämnande, juryns specialpris samt publikens pris.

Seriefrämjandets Stora Fanzinpris ut gick i år till Stina Lövkvist för fanzinet Kanin besöker någon annans lilla värld. Juryns hedersomnämnande gick till fanzinet I See How It Is av Anna Syvertsson, samt till Therése Lundin för fanzinet Supermarket.

Juryn delade även ut ett specialpris för extraordinära insatser för fanzinkulturen i Sverige och detta gick till Staffars serier, för att de konsekvent sålt fanzin i sin butik och även organiserat festivaler med inriktning på just fanzin.

Publikens pris som röstas fram på plats på festivalen, gick till första numret av antologin 2054. Samtliga priser delades ut på scen av ordförande Fredrik Strömberg, assisterad av prisets sekreterare Bror Hellman.

Stort grattis till alla som vann! Glöm inte att lämna in fanzin för recensioner, men även för att delta i nästa års utdelning av Fanzinpriset.

Sis - Fanzinpriset Staffars serier

Staffan Dahlberg från Staffars serier tar emot juryns specialpris. Foto: Rolf Lindby.

Redaktör Fredrik Ämting tar emot Publikens pris för antologin 2054, och intervjuas på scen av Fredrik Strömberg. Foto: Rolf Lindby.

Redaktör Fredrik Ämting tar emot Publikens pris för antologin 2054, och intervjuas på scen av Fredrik Strömberg. Foto: Rolf Lindby.