Generic filters
Exact matches only

Nyheter från oktober 2023

SIGNERING: Cecilia Vårhed

Seriehörnan, Sveagatan 3

Lördag 28/10 kl 13–15

Skaparen bakom debutboken Fattigt skryt säljer och signerar på Seriehörnan. Kom och haffa ett exemplar!

 

 

Signering: Ellinor Richey & Christina Jonsson

Tisdag den 25 oktober får Science Fiction Bokhandeln i Göteborg besök av serieskaparna Ellinor Richey och Christina Jonsson.
OM ELLINOR RICHEY
Serieskaparen Ellinor Richey hoppade över Sverige och debuterade direkt på den amerikanska marknaden. Albumet “Junkwraith” kom ut 2022 och här blandar Richey fantasyinslag med science fiction miljöer, i en storslagen färd i de övergivna ägodelarnas rike. Till vardags jobbar hon som konceptutvecklare på en hos en av Sveriges ledande spelutvecklare. Ellinor kommer signera albumet “Junkwraith”
OM CHRISTINA JONSSON
Christina Jonsson bor i Hjo och har många år som heltidsillustratör i kappsäcken. Hon har bla. tecknat mysteriet “Badgäster & Bedragare” – ett tecknat mysterium som utspelar sig på Hjo Vattenkuranstalt 1914. Christina kommer signera “Vätterns fasa” och “Badgäster & Bedragare”

Smygsläpp för Karolina Bångs Himlastormande!

Karolina Bång (Handboken, Alternativet, Cowgirls) kommer ÄNTLIGEN med efterlängtad ny bok! Himlastormande är en kärlekshistoria och ett känslosprakande balkongdrama som utspelar sig mellan hopp och förtvivlan, rätt och fel, och ofta i en hall.
Officiell release är 6 Maj, men vi på Rum för Serier bjuder på ett exklusivt smygsläpp med både signering och högläsning! Program:
18-18:30 mingel
18:30-18:45 kort intervju
18:45-19 högläsning
19-stängning signering

Joe Kessler “Måsvarrelsen” – boksläpp

Brittiske konstnären och serietecknaren Joe Kessler är i Malmö som del av IASPIS Residensen. Samtidigt släpps hans nya bok “Måsvarelsen” på svenska från Lystring Förlag, vilket vi firar med en officiell release på Rum för Serier i Malmö!
Kvällen bjuder på en intervju med Kessler (moderator annonseras inom kort), samt boksignering. Är du yrkesverksam serietecknare får du dessutom första tjing på att skriva upp dig på en unik risoprintworkshop med Kessler (begränsat antal platser) i samarbete med Malmö Universitet.
Signeringsturnén drar sedan vidare till Göteborg och Stockholm.

“Bacon & Ägg – fukt, frukt och frihet” signering med Patrik Norrman

Serieveteranen Patrik Norrman har via kickstarter gjort en helt ny bok med seriefigurerna Bacon & Ägg, vilket firas med en signeringsturné! Lördag den 2 april kommer han till Rum för Serier i Malmö. Du kan ta som kickstarterbackare ta med din bok och få signerad, eller köpa ett begränsat antal på plats. Eller bara titta förbi på lite gött seriesnack!

Digitalt släpp för Portal nummer 1!

Äntligen! Den 25 feb utkommer vi med första numret av vår nya serietidning Portal! Medverkande är Don Arvidsson, Johan Ahl Eliasson, Emily Ryan, Matteo Nobis Sandén och Adrian Malmgren, som även tecknat omslaget.

Släppet firas digitalt med en livestream på Facebook där projektledaren pratar med redaktör Kim W. Andersson och några av de medverkande serieskaparna i tidningen. Se kolumnen till vänster för facebooklänk.

Vi firar även med 20% early bird-rabatt på tidningen i vår butik Rum för Serier i Malmö för alla som handlar under släpphelgen den 25-26 februari. Varmt välkomna!

Mats Källblad signerar Vimmelgrind

Lagom inför jul besöker Mats Källblad sin utställning och signerar både Vimmelgrind samt sina andra böcker till specialpris. Signeringen sker i samband med den pågående utställningen om Mats bildvärld på Rum för Serier i Malmö. Skynda fynda!

filler filler

Release för Serienördens Coronabok

Fira pandemins nederlag med en seriebok!
Vilket är ditt bästa coronaminne? Eller ditt sämsta? I denna antologi har olika serietecknare från alla håll och kanter fått gestalta historier från pandemin i sina unika stilar.
Releasen sker på Rum för Serier i Malmö och även parallellt på Serieteket i Stockholm. Boken ges ut på doob förlag som tidigare publicerat antologier som Serienördens Trädgårdsbok och Draw the line –en serieantologi i spåren av MeToo.
filler filler

Bakom Begäret, Bredvid Behaget: boksläpp med Freja Erixån

Efter succén med Över min döda kropp kommer serietecknaren Freja Erixån äntligen med en ny bok! Bakom begäret, bredvid behaget är en bok som handlar om att vägra passa in i normer genom att bryta dem: genom formen lika mycket som bokens texter. Ämnen som tas upp är bl.a.: Att vakna upp som kille, Gyllene snittet som ideal för vaginan, Relationer, 100 saker du kan göra innan du påpekar om någons vikt samt Fördelarna med att ha lånat ut pengar till sitt ex.

Boksläppet sker 15-18 på Rum för Serier i Malmö. Självklart är Freja på plats för att signera. Varmt välkomna!

Statarna – och deras (inte fullt så) underbara äventyr

Humoristen Kalle Lind och illustratören Jimmy Wallin berättar om den historiska serien Statarna, aktuell som nytt seriealbum. Statarna är en ovanlig svensk humorserie som vilt blandar dåtid och nutid, fakta med myt – exakt som det behagar upphovsmännen.
Efteråt signerar de boken om du önskar.

Signering med Johan Wanloo

Science Fiction-bokhandeln i Göteborg får besök av serietecknaren Johan Wanloo!

Han kommer att signera sin helt nya bok Enklare fysiska övningar.

Boken samlar hans bästa skämtteckningar men också innehåller texter om skapande, bra och dålig humor och gymnastikövningar för otränade serietecknare i medelåldern.

Helt perfekt med andra ord!

Johan Wanloo publiceras regelbundet i Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter och serietidningar som Galago och Herman Hedning. Han är även rock-poddare, barnboksillustratör och krönikör.

Sist men inte minst belönades han med Svenska Serieakademins Adamsonstatyett 2006.

Kom förbi, få en pratstund med Johan och köp en bok eller två 🙂

Varmt välkomna!

Handbok för superhjältar

Elias och Agnes kommer till Malmö och passar på att signera lite böcker och träffa läsare.
Passa också på att se vår Handbok för superhjältar-utställning innan vi tar ner den.