Generic filters
Exact matches only

Dags för utdelning av Urhunden

Seriefrämjandets Urhundenpris delas varje år ut under bokmässan i Göteborg, och årets utdelning sker lördag 27 september kl. 15.00. Tio serieböcker är nominerade och vilka som får priset i de olika kategorierna återstår att se.

Det börjar bli dags för Bok- och biblioteksmässan i Göteborg sista helgen i september, och därmed utdelningen av Seriefrämjandets årliga Urhundenpris. Priset kommer att delas ut för 28:e gången, i de tre olika kategorierna.

På prispallen förra året stod Smålands mörker av Henrik Bromander, som fick priset för bästa originalsvenska seriebok. Idag är sista dagen på resten av ditt liv av österrikiska Ulli Lust fick priset för bästa till svenska översatta seriebok. Joakim Gunnarsson och Johanna Kristiansson, skaparna av serien Katten Nils, fick specialpriset Unghunden för främjande av barn- och ungdomsserier i Sverige.

De tio nominerade böckerna till årets pris finns att läsa på Urhundens hemsida.

Vilka årets vinnare blir återstår alltså att se. Utdelningen äger rum på Seriefrämjandets Seriescen på lördag 27 september kl. 15.00. Prisutdelare är preliminärt historieprofessor Dick Harrison. Efter själva prisutdelningen kommer ordförande Fredrik Strömberg att intervjua en av pristagarna på scenen.