Generic filters
Exact matches only

Augusti 2013 – Serier för full maskin

Sommaren lider mot sitt slut, vilket förstås är tråkigt – men också roligt! Hösten innebär nämligen att Seriefrämjandets verksamhet får upp farten igen och att en mängd spännande evenemang går av stapeln. Utvilade och solbrända gör vi allt vi kan för att samla stora och små kring serier i alla dess former.

Höstens stora evenemang är alltid vår egen festival i Seriestaden Malmö. I Seriernas Värld arrangeras i år för sjunde gången och lyfter fram serier för barn och ungdom för att inspirera kommande generationer.

Vi kommer även att delta i olika festivaler, bland annat Helsingin sarjakuvafestivaalit – seriernas pumpande hjärta i Finland. Inte minst anordnar vi ett möte för de nordiska serieorganisationerna för att se hur vi tillsammans kan göra mer för tecknade serier.

I vår skattgömma Svenskt Seriearkiv håller vi en konferens med fokus på de serier som kommit förut och firar arkivets tioårsjubileum.

Allt detta kan du läsa mer om här nedanför, och via länkarna som leder till mer matnyttiga artiklar. Ha nu ett fint slut på sommaren!

Hälsningar,
Jamil Mani, verksamhetsledare