Generic filters
Exact matches only

[8 nov] – Sem Fronteiras: Chili Com Carne

Fyra konstnärer från portugisiska Chili Com Carne, Jucifer, André Coelho, André Lemos och Ana Biscaia, var och en med sin egen unika tecknarstil, kombinerar sina talanger och gör en utställning utan gränser.

2011 visades CCC-utställningen FUTURO PRIMITIVO på Galleri Ocampo. Nu presenterar vi fyra tecknare från samma grupp, i samma lokal inne på Mitt Möllan. Alla fyra är skickliga tecknare med sina egna unika stilar.

Tecknarna

Ana Biscaia

Ana Maria Biscaia är född 1978. Hon är illustratör. Har studerat kommunikationsdesign på Aveiro-Universitetet. Tog sin Masters 2006-2008 i Illustration på Konstfack i Stockholm. En av hennes böcker, Poesia de Luís de Camões para todos blev omnämnd vid National prize of illustration i Portugal 2010. Hon arbetar med flera förlag och i kollektiva serie- och illustrationsprojekt.
www.cargocollective.com/anabiscaia
tigerlilydorme.blogspot.com

André Coelho

[1984, Vila Nova de Gaia, Portugal] André Coelho har utvecklat sin stil som illustratör inom rock, punk, metal och experimentell musik genom att göra skivomslag, reklam och posters. Samtidigt har han gett ut mindre framgångsrika fanzines och skivor genom labeln Latrina do Chifrudo som han startade tillsammans med Sara Gomes. Har regelbundna grafiska samarbeten med Witchcraft Hardware och Malignant Records. Har deltagit i Chili Com Carne’s antologier Futuro Primitivo, Massive och Destruição. Han är en av medlemmarna i industrial-bandet Sektor 304 ochProfan (slugde doom beasts).
homemdopacote.wordpress.com

André Lemos

André Lemos (f. Lissabon, 1971) – Portugisisk konstnär, illustratör, serieskapare och independent-utgivare. Har verk med i ett flertal egna och kollektiva publikationer, både portugisiska och internationella. Redaktör för independentförlaget Opuntia Books.

Valda titlar:

 • Quem É Este Homem?
 • Super Fight II – George Grosz Vs André Lemos
 • Word Games – Shaken Not Stirred
 • Embroidered Muscles
 • Charlottesville’s Preliminary Black Blooming
 • Some Dishonourable Creatures Attacked Us With Rubber Wrenches
 • Mediaeval Spectres Soaked In Syrup
 • An Intrusive Black Circle
 • Woofer Takeover Jubilee
 • www.opuntia-syndrome.blogspot.com
 • www.opuntia-books.blogspot.com

Jucifer

Joana Figueiredo (1982, Lissabon) gör fanzines seddan det sena 90-talet och har teckningar, illustrationer och serier publicerade i flera böcker och tidningar: Stereoscomics Special SPX (Frankrike), Milk+Wodka (Schweiz), Mutate & Survive, Mesinha de Cabeceira, Cabeça de Ferro, Modern Spleen (Frankrike) och många andra, för att inte tala om hennes egna publikationer. Hon är medlem i Association Chili Com Carne och grundare av konstkollektivet Crime Creme.
crime-creme.blogspot.se

Chili Com Carne

Föreningen Chili Com Carne (CCC) är en ickekommersiell konstnärs-organisation vars funktion bygger på medlemmarnas fria och spontana samarbeten. Sedan Chili Com Carne grundades 1995 har vi hjälpt och utvecklat en serie konstevenemang, som att organisera utställningar och publikationer. Vi främjar konstnärernas oberoende när det gäller den mångfald i form och innehåll som formar den samtida kultur- och konstscenen. Sedan 2000 arbetar CCC framförallt med utgivning av sina medlemmars verk i kollektiva eller individuella böcker och fanzines. CCC publicerar litteratur, serier, illustrationer och essäer och stödjer medlemmarnas andra redaktionella projekt genom promotion och distribution samt stödjer ett DIY etos och patos. Verk från CCC har presenterats i Sverige på SPX i Stockholm, AltCom och noisefestivalen TRAUMA. Serieskapare har också varit särskilt inbjudna gäster vid några av dessa tillfällen, till exempel Jucifer (SPX 2008) och Marcos Farrajota (AltCom 2010). 2011 visades vandringsutställningen Futuro Primitivo under ISV i Malmö under namnet Primitiv Framtid.
www.chilicomcarne.com

Facebook-event

Utställning @ Galleri Ocampo, Mitt Möllan | 8 november, kl. 12.00–18.00