Generic filters
Exact matches only

[10 nov] – Palindromi: MP5

Palindromi är en bok utan gränser, du kan läsa den som en illustrated bok men om du öppnar den är den också en lång muralmålning (3 meter), den är inspirerad av teorier kring Guy Debord och du kan läsa den på många olika sätt. Den var en succé i Italien och har sålt slut på bara ett par månader.

Utställningen är en installation/muralmålning inspirerad av boken och kommer att visas under seriemässan på Moriskan där de sista kvarvarande exemplaren av boken kommer att finnas tillgängliga.

Läs mer (på italienska): www.lospaziobianco.it/52546-falene-mp5

MP5

MP5 är en italiensk scenograf, illustratör, animatör och alternativserietecknare.

Hon studerade set design för teater i Bologna, Italien, och stop-motion animation på Wimbledon school of art i London. 2003 började hon arbeta med offentlig konst då hon flyttade till Frankrike där hon gjorde sina första installationer för det europeiska projektet “artist in context” organiserat av Pépinières européennes pour jeunes artistes. Efter den erfarenheten började hon resa och göra väggmålningar över hela Italien och Europa. Hon började också publicera illustrationer och serier för flera olika tidskrifter och förlag i Italien, Kanada, Sverige, Frankrike och Portugal.

2004 gjorde hon sin första kortfilm, Alice, en 2,5 minuter lång stop motion film. Filmen visades på the Biennial of Young Artists from Europe and the Mediterranean 05, den visades i flera dagar på en biograf i Bologna (Lumiere) och vann pris på Iceberg-biennalen för unga konstnärer i Bologna.

Samma år anlitades hon för att skapa set design för teaterstycket Psicosi 4.48, skrivet av Sarah Kane och regisserat av Davide Iodice. Där gjorde hon en performanceteckning med en light box och en tom vit scen. Stycket presenterades på flera olika teatrar över hela Italien under två år.

Efter detta flyttade hon till Rom där hon deltog i organiserandet av den internationella serie/konstfestivalen CRACK! och feministfestivalen Ladyfest Rome. Hon har illustrerat för flera olika tidskrifter, rockkoncerter, t-shirtlabels och teateraffischer.

Hennes konst har ställts ut på flera privata och offentliga gallerier och festivaler i Italien och Europa. Hon har också vunnit flera utmärkelser som Andrea Pazienza prize for illustration (01), Bilbolbul prize (02) Iceberg prize (03) och Lucca comics prize (09) för serier, Artists in context prize (03) för konst och Iceberg prize (05) för animation.

2011 vann hon priset Micheluzzi (Napoli Comicon) för bästa tecknare på sin graphic novel Acqua Storta (Meridiano zero editions).

Hon bor för närvarande i Rom där hon arbetar med illustrationer, väggmålning och serier.

www.mpcinque.com

Muralmålning @ Kontrapunkt | 10 november