Generic filters
Exact matches only

Porträtt: Kattarina Baekmark

Vilka är vi egentligen som jobbar för Seriefrämjandet? Framöver kommer vi att presentera alla våra medarbetare. Först ut är Kattarina Baekmark som jobbar på föreningens kansli i Malmö.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?
På mitt visitkort står det att jag är administratör och marknadsförare men man skulle också kunna kalla mig för spindeln som sitter mitt i nätet. Uppgiftslistan är lång men en del av mina arbetsuppgifter är att planera vårt deltagande på mässor, sälja annonser, ansvara för lagret, handha protokoll, administrera löner, och inte minst administrera förfrågningar som kommer via post, mail eller telefon. Man hittar mig måndag till fredag på Seriefrämjandets kansli på Seriecenter i Malmö.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?
När man tycker att något är roligt så gör man ett bra jobb och då blir man också stolt. Under mina tre och ett halvt år på SeF har jag gjort mycket som jag är stolt över. Det var till exempel väldigt roligt på min första Bok- och biblioteksmässa då jag tillsammans med bland andra Göran Semb och Per A J Andersson värvade en inte oansenlig mängd nya medlemmar till Seriefrämjandet. Det var också hemskt kul under ISV 2009 då jag hade hand om Barnhörnan på Form & Design Center under temat Masker. Bara för att nämna några saker.

Vad ser du fram emot under året?
Varje år ser jag fram emot vår årliga seriefestival. Vi har ju två biennaler som går omlott och i år är det dags för vuxenseriefestivalen AltCom. Det är en hektisk men också mycket stimulerande tid som engagerar inte bara projektledaren och festivaldeltagarna utan även hela kansliets personal, var och en på sitt sätt i sin arbetsroll. Det ska också bli spännande på Bokmässsan i år med vårt nya serietorg. Dessutom har vi en ny medlemsvärvningspremie som jag hoppas att vi kommer att locka många nya medlemmar med. Jag avslöjar inte vad det är men jag kan säga så mycket som att i år kan man fynda ett par kilo serier till utan att det blir tungt att bära.