Generic filters
Exact matches only

Porträtt: Fredrik Strömberg

Här i nyhetsbrevet presenterar vi våra medarbetare för att ge en inblick i vilka som arbetar med Seriefrämjandet. Den här gången presenteras Fredrik Strömberg, ett välkänt ansikte i den svenska seriebranschen. Fredrik är lärare på Serieskolan i Malmö, författare för många böcker om serier, en av två verksamhetsledare för Seriefrämjandet, journalist, redaktör, med mera.

Vad arbetar du med på Seriefrämjandet?

Oj, ja, frågan är väl snarare vad jag inte arbetar med … Jag är verksamhetsledare och det innebär att jag ansvarar för Seriefrämjandets löpande verksamhet, tillsammans med min kollega Jamil Mani. Jag arbetar, på deltid, med att organisera allt från hur kansliet fungerar till att initiera nya projekt, åka land och rike runt och delta i festivaler och mässor, föra dialog med myndigheter och andra organisationer, producera utställningar, redigera Bild & Bubbla, med mera.

Vad är du mest stolt över att ha gjort inom Seriefrämjandet?

Att jag har varit med och förändrat Seriefrämjandet från en mindre intresseförening till en kulturförening som idag tar ett allt större ansvar för konstformen tecknade serier. Jag har bland annat varit med och startat Seriecenter, Svenskt Seriearkiv, I Seriernas Värld, Seriewikin, Seriescenen, AltCom, Tusen Serier ­– alla verksamheter som rullar på och sakta men säkert förändrar klimatet för tecknade serier i Sverige.

Vad ser du fram emot under året?

Att vi startar vår verksamhet med att förmedla jobb till svenska serieskapare. Detta är något som vi arbetat för i ett antal år, och nu börjar det bli dags att göra verklighet av alla planer. Jag ser verkligen fram emot att vi på detta sätt ytterligare kan hjälpa och stödja den svenska seriekulturen.