Generic filters
Exact matches only

Belgiska serieskapare får residency i Malmö

Seriefrämjandet är del av CUNE, ett utbytesprogram för Europeiska serieskapare, med ett så kallat residency i städer i Norden och de baltiska länderna. Vi erbjuder arbetsplatser på Seriecenter i Malmö och de senaste månaderna har två belgiska serieskapare varit del av Seriestadens puls.

De två belgiska serieskaparna Valentine Gallardo och Mathilde Vangheluwe blev utvalda som de första serieskaparna att få ett CUNE-residency i Malmö. Gallardo och Vangheluwe skapar tillsammans en seriebok om ett känt pedofilfall från deras barndom, ett fall som i praktiken lamslog deras hemland och påverkade allas uppfattning av barns säkerhet och relationen mellan vuxna och barn.

Gallardo och Vangheluwe har arbetsplatser på Seriestudion i Seriecenter, och har även bland annat varit på besök på Serieskolan. Inte minst har de ställt ut sina serier i den lokal på Mitt Möllan som är en del av Seriefrämjandets projekt Tusen Serier. För mer information om utställningen ”Prémice d’une fugue” (En fugas förutsättning), se hemsidan för Tusen Serier.

En ny ansökningsomgång för CUNE pågår i detta nu, med sista dag 30 november 2013, och närmare information går att finna här.