Generic filters
Exact matches only

April 2013 – Snart är seriesommaren här

Vi är inne i april och äntligen har våren kommit. Vi hoppas att du kikat på vårens serieböcker och serietidningar och börjat samla dem på hög så att du har riktigt mycket att njuta av under den stundande sommaren. Det har i alla fall vi på Seriefrämjandet.

I den här upplagan av nyhetsbrevet har vi även en hel hög av saker som vi vill berätta om. Seriefrämjandet har deltagit och kommer att delta i olika festivaler. I början på april var det MoCCA Arts Festival i New York, och i slutet blir det Stockholms internationella seriefestival, för vilken vi är medarrangör.

Vi berättar även om vårt svar på slutbetänkandet från Litteraturutredningen, där vi gör en viktig insats för att lyfta fram serierna bland litteraturen. Inte minst presenterar vi senaste nytt för våra priser, Urhunden som utlyser nomineringarna till fjolårets bästa böcker, samt Fanzinpriset. Båda annonseras för övrigt under festivalen i Stockholm.

Nog sagt om det! Läs mer om detta och mycket annat nedan, och inte minst via länkarna som leder till mer matnyttig information. Se sedan till att springa ut i solen och götta dig, och varför inte plocka upp en serie eller två?

Hälsningar,
Jamil Mani, verksamhetsledare