Sök...
Generic filters
Exact matches only

Serietävling Seriefest i Väst 2022

Festivalens teman i år är Jämställdhet, Hållbar konsumtion och produktion samt Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Det är en del i Hållbarhetsplanen för Seriefest i Väst som vi tagit fram genom LiveGreen Masterclass för hållbara festivaler och vi fokuserar på de Globala målen för hållbarhet.

Mer info om Globala målen finns här: https://www.globalamalen.se/  De mål vi fokuserar på är alltså mål 5, 8 och 12.

Vi vill se tävlingsbidrag på något av de tre ämnena Jämställdhet, Hållbar konsumtion och produktion eller Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Lyckas du pricka in alla tre med ditt bidrag så är det en extra fjäder i hatten

REGLER

Rita en seriesida, (inte en enruting) på temat Jämställdhet, Hållbar konsumtion och produktion eller Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt.

Du bestämmer själv vilken stil och genre du tecknar i. Jurymedlemmar och tävlingsarrangörer får inte själva ställa upp i tävlingen.

Tekniska detaljer för inlämning: tryckfärdig PDF storlek 210×297 mm (stående A4). 300 dpi. Vi vill gärna se nyproducerat material.

DEADLINE

Tävlingsbidrag lämnas in via det här formuläret senast den 8 oktober:

Tävlingsformulär Serietävling 2022

Om du upplever svårigheter att använda formuläret, skicka in via WeTransfer till festival@serieframjandet.se Observera deadline, vi tar inte emot bidrag som är postade efter 8 oktober.

En jury väljer ut 12 vinnare som vinner priser från Seriefrämjandet och Moderskeppet.

Varje vinnare får:

  • 999kr
  • boken “Stjäl som en konstnär” av Austin Kleon. Pris från Moderskeppet
  • publicering i Bild & Bubbla nr 1 2023.
  • ett års medlemskap i Seriefrämjandet.

Vi hoppas få se många fina bidrag i årets tävling. Lycka till!