Sök...
Generic filters
Exact matches only

Kompetensutvecklingar

Under hösten har vi ett samarbete med Författarcentrum Syd och Centrum för dramatik syd med projektet ”Digital omställning på litteratur, dramatik och serieområdet” som genomförs med stöd från Region Skåne. Under hösten 2020 kommer varje förening att arrangera olika digitala utbildningstillfällen som erbjuds medlemmarna. Totalt blir det sex tillfällen som alla våra medlemmar får ta del av.

Alla kompetensutvecklingar hålls på Zoom. Du föranmäler dig till de kurser du vill gå på och vi skickar ut länken.

Den första kursen i projektet är:

Digital omställning – författarbesök i skolan

Hur gör man ett digitalt författarbesök?
På en kurs via mötesplattformen Zoom delar Torsten Bengtsson, barn- och ungdomsboksförfattare, med sig av sina tips och erfarenheter.

”Mitt namn är Torsten Bengtsson. Jag är författare som skriver barn- och ungdomsböcker, men också faktaböcker och läromedel främst i svenska, historia och geografi.
Under mina 20 år som författare har jag skrivit ungefär 125 olika sorters böcker. Jag åker också ofta ut på författarbesök, håller skrivkurser och workshops i skolor och på bibliotek runt om i landet.
I våras blev många av mina författarbesök inställda eller framflyttade på grund av den rådande pandemin. För att ändå kunna fortsätta hålla författarbesök satsade jag på att bygga upp en egen liten digital ”studio” på hemmaplan för att kunna sända direkt till klasserna via Zoom eller Teams.
Mina erfarenheter från dessa digitala besök har varit över förväntan och är något som jag gärna delar med mig av. Jag är absolut ingen expert på digital teknik, men har fått hjälp med det tekniska av min betydligt kunnigare son.”

Kurs på Zoom tisdagen 8 september kl 14-15. Föranmälan krävs.

Anmäl dig senast 4 september genom att klicka på länken här:
https://forfattarcentrum.se/digitala-besok-i-skolan/

Kursen vänder sig till dig som är medlem i Författarcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd och Seriefrämjandet. Deltagandet är kostnadsfritt.

För frågor kontakta: [email protected]