Festival International de la Bande Dessinée 2017

Festival International de la Bande DessinéeSeriefrämjandet arrangerar tillsammans med Kulturrådet, Svenska institutet och Svenska Institutet Paris återigen en omfattande svensk satsning på Europas största seriefestival, Festival International de la Bande Dessinée i Angoulême.

Festivalen går av stapeln torsdag till söndag 26–29 januari 2017, och precis som tidigare år samarbetar vi för att skapa en professionell plattform för svenska förläggare, redaktörer och serieskapare att på plats nätverka och skapa intresse för den svenska seriekulturen. Vi kommer att organisera en stor och välplacerad svensk monter med kunnig, tvåspråkig personal, arrangera ett antal scenframträdanden med svenska serieskapare, bjuda in till en förläggarfrukost där svenska och franska förläggare och redaktörer kan mötas, organisera en monterfest som lockar stora delar av de professionella på mässan, med mera.

Allt detta gör vi för att öka möjligheterna för svenska serier att nå utomlands. Festivalen i Angoulême är en potentiell språngbräda inte bara in på den franska seriemarknaden, utan även till större delen av resten av världens seriemarknader.

Vi delar dessutom ut resestipendier till yrkesutövare. Läs mer här.

Comments are closed.