avatar
: Nytt från styrelsen – december 2012

Bubbla-med-utropstecken-webb-skugga-312

Seriefrämjandets styrelse har haft möte. Här kommer en sammanfattning av några av de saker som avhandlades.

Till ny ledamot i Urhundenjuryn efter Kristiina Kolehmainen har utsetts Kristina Arnerud Mejhammar. Kristina är doktorand i konstvetenskap i Uppsala och museilektor på Norrköpings konstmuseum.

Pressmeddelanden skall i framtiden skickas ut till medlemmarna, och inte bara till press etc.

Lokalföreningarna skall få tillgång till webbplatser till mitten av februari.

Stockholms stadsmuseum skall i januari öppna en utställning om Stockholm och serier, där SeF Stockholm är med på ett hörn. Bland annat planerar man att ordna nya stadsvandringar med Ola Hammarlund som guide.

Seriescenen på bokmässan var en succé. Fanny M. Bystedt kommer att vara i Japan vid tiden för bokmässan 2013, så Johnie Ekman kommer att sköta det praktiska under själva mässan, medan Fanny arbetar med förberedelserna.

Projektet Mumindalen har fått bidrag, och siktet är inställt på att ha en vernissage någon gång under nästa år.

SeF  har sökt bidrag till Hans Holms projekt Mer än bara tecknade prinsessor. Tanken är att det skall bli en bok om serier av och för kvinnor. Hans är expert på ämnet och har forskat på egen hand i många år.

Seriearkivet fyller 10 år 2013. Inför jubileet har startats ett projekt som bland annat syftar till att utveckla verksamheten och publicera en ny bok, på tema 1960-talet.

Projektet Tusen serier hade en utställning på AltCom och har fått en fast lokal i kulturhuset Mitt Möllan, vilket höjer dess status som del av Malmös kulturliv.

SeF  har fått stöd för att anordna Nordiska seriemöten i samband med festivaler i de olika länderna. Syftet är att utbyta erfarenheter och öka samarbetet mellan serieorganisationerna i de nordiska länderna.

Seriedatabasen har nu tre personer anställda. Samarbete har börjat etableras med Lunds Universitetsbibliotek för att kunna fotografera omslag på seriepublikationer i deras samlingar.

Det noterades att Ola Hellsten utsetts till ny teamsamordnare för Serieteket efter Kristiina Kolehmainen. SeF ser fram mot framtida samarbeten.

Styrelsen önskar alla medlemmar och andra en god jul och ett gott nytt serieår!

This entry was posted in Föreningsnytt, Förstasidan, Senaste, Seriefrämjandet and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>